• gravendienst@rebrodo.nl
  • 06 - 53 97 40 78

Graven/ stoffelijke resten verwijderen


De term graf ruimen staat voor het verwijderen van de stoffelijke resten uit een bestaand graf. Dit is een term die vaak in de volksmond zo genoemd wordt. Wij gebruiken de term ruimen liever niet.

Schudden is ook een vorm van stoffelijke resten verwijderen, echter dan worden de stoffelijke resten in hetzelfde graf op een dieper niveau teruggeplaatst zodat er nieuwe grafruimte ontstaat. Hier is geen vergunning voor nodig.
Graven/stoffelijke resten verwijderen gebeurt vaak met meerdere graven tegelijk, dit gebeurt afhankelijk van de omvang van een project machinaal met een trommelzeef.

Bij kleinschalige projecten wordt gebruik gemaakt van een zgn. zeeftafel. Hier wordt de grond handmatig gezeefd op een fijnmazig net waardoor erg secuur gewerkt wordt.

De stoffelijke resten worden teruggeplaatst in een verzamelgraf. Rebrodo Gravendienst kiest er uit respect voor om de stoffelijke resten in een kartonnen beenderen doos of juten zak te doen alvorens de resten in een verzamelgraf geplaatst worden.