• gravendienst@rebrodo.nl
  • 06 - 53 97 40 78

Kisten.

Als stoffelijke resten opgegraven worden , dient er een lijkomhulsel omheen te zitten bij eventuele herbegraving of crematie . Dit kan een juten budel zijn of een zogenaamd beenderenkistje.
REBRODO GRAVENDIENST gebruikt beenderenkistjes van 85 x 40 x 40 cm van ongelakt spaanplaat. Bij een herbegraving kiest men soms ook voor een originele lijkkist van een kleiner formaat.Kisten / Beenderenkist Beenderenkistje van ongelakt spaanplaat
Kisten /  
Standaard afmeting van de beenderenkistjes die wij gebruiken zijn 85 x 40 x 40 centimeter. Bij volledige skelletering bieden deze kistjes voldoende ruimte om de stoffelijke resten te kunnen bergen.

Soms krijgen we te maken met onvolledig verteerde stoffelijke resten en dan zijn wij genoodzaakt een normaal type kist te gebruiken.
ECOKIST.


In het kader van het milieu en duurzaam ondernemen gebruiken wij voortaan steeds meer massief vuren / grenen beenderenkistjes. Met name voor de exhumaties waarbij de stoffelijke resten overgebracht worden naar een natuurbegraafplaats , zijn deze kistjes zeer geschikt. Deze zijn gemaakt van ongelakt vuren / grenenhout met handgrepen van touw.


Kisten / massief vuren beenderenkistje


Kisten /


Kisten /

Kisten /   
Bron foto`s ecokist: M. Wijnen Dongen.


Wij kunnen ook lijkkisten leveren indien u zelf bijvoorbeeld alles wilt regelen voor een uitvaart.
Alle foto`s op onze site  zijn eigendom van REBRODO GRAVENDIENST en het is niet toegestaan deze foto`s zonder toestemming te gebruiken.